Horecamakelaar Utrecht

Utrechtse Heuvelrug, Loosdrechtse Plassen, kastelen, Amersfoort en Spakenburg

Utrecht met haar gelijknamige hoofdstad is de meest centrale provincie van ons land en met een landoppervlakte van zo’n 1485 vierkante kilometers de op één na kleinste provincie van Nederland.

De naam komt van het Latijnse Ultratrajectum en refereert aan een plek waar in de Romeinse tijd de rivier de Rijn doorwaadbaar of over te steken was. Nog steeds speelt deze geschiedenis een prominente rol.

Hoofdstad Utrecht is met ruim 360.000 inwoners de vierde stad van Nederland, de 26 gemeenten in de provincie hebben samen ongeveer 1,36 miljoen inwoners.

Wie denkt aan de stad Utrecht, zegt Domkerk, grachten met werfkelders, terrassen, restaurants en winkelstraten. Er is echter meer. Veel meer!

Het Centraal Station ontvangt jaarlijks namelijk net zo veel reizigers als Schiphol: liefst 57 miljoen. Onder hen studenten, congres- en beursbezoekers, en winkelend publiek. Niet vreemd met winkelcentrum Hoog-Catharijne, Tivoli Vredenburg en de Jaarbeurs om de hoek.

Het wegennet in de provincie is het drukste en meest gebruikte wegennet van Nederland. Desondanks is volop ruimte voor groen. Met de Utrechtse Heuvelrug als hoofdrolspeler en verder trekpleisters als De Vechtstreek, Nationaal Park Arkenheem-Eemland, de Hollandse Waarden, de Blauwe Kamer, de Vinkeveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen.

Utrecht is ook de provincie van de kastelen: kasteel De Haar, kasteel Groeneveld, stadskasteel Ouddaen, kasteel Drakensteyn, kasteel Duurstede, kasteel Amerongen en kasteel Sypesteyn. Meer dan voldoende mogelijkheden om je in ieder geval voor even een koning, hertog of ridder te voelen.

Voor nog meer historie breng je een bezoek aan de Grebbelinie en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, recent toegevoegd aan de lijst met UNESCO Werelderfgoederen. Of kies voor Paleis Soestdijk, Slot Zeist, vliegbasis Soesterberg en het Nationaal Militair Museum of de Pyramide van Austerlitz in de bosrijke omgeving van Woudenberg.

Bezoek Amersfoort met haar historisch stadscentrum met grachten en middeleeuwse stadsmuren of ga naar Spakenburg, vissersdorp aan het Eemeer en ooit gelegen aan de Zuiderzee.

Ontdek de Nederlandse kaascultuur tijdens een bezoek aan de kaasmarkt in Woerden of reis naar Oudewater om het borstbeeld van tv-komiek Swiebertje te bekijken of van alles te leren over de Heksenwaag uit de zestiende eeuw. Mensen werden op die plek gewogen om te zien of ze heksen waren.

De provincie Utrecht telt zo’n 8150 horecabedrijven (bron: 2023). De combinatie van bruisende (binnen)steden, uitgestrekte natuur en intieme en knusse dorpen maakt dat je als ondernemer eenvoudig kunt kiezen wat bij je past.

Onze makelaar Joris Lubbers kent de provincie als geen ander en helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Kopen of huren? Ook daarover vertelt hij met plezier alles wat je moet weten.

AWHoreca Makelaars beschikt over een geavanceerd matchsysteem en een groot (landelijk) netwerk. Omdat we gaan voor kwaliteit, zijn we ook aangesloten bij de NVM en zijn onze makelaars VastgoedCert-gecertificeerd.

Nieuwsgierig? Contact opnemen kan ook via ons contactformulier.

Ons aanbod in Utrecht

AWHoreca Makelaars heeft verschillende horecapanden in het aanbod. Bekijk welke objecten er op dit moment beschikbaar zijn in Utrecht.

Kunt u de horeca van uw wensen niet vinden?

Staat er geen horeca te koop die voldoet aan uw wensen? Schrijf u in voor onze e-mail alert. U blijft dan eenvoudig op de hoogte van geschikte panden in uw omgeving.

Compare listings

Vergelijken