Horeca vastgoed

Ons overzicht voor beleggers

Waarom horeca als vastgoedbelegging?

Het antwoord is verrassend simpel: tot voor kort werd beleggen in horecavastgoed gezien als risicovol, maar tegenwoordig is het een solide belegging. Horecavastgoed kent nauwelijks leegstand, terwijl het rendement marktconform is.

Dit in tegenstelling tot ander zakelijk onroerend goed, want er is een groot overschot aan kantoorpanden en ook de leegstand in de detailhandel blijft toenemen. Een horecapand is daarom een uitgelezen mogelijkheid om een goed rendement op je investering te realiseren.

Sale-and-leaseback

Om een horecatransactie of -financiering gemakkelijker te maken en soepeler te laten verlopen, kan het raadzaam zijn het vastgoed te scheiden van de onderneming en hierbij een derde partij te betrekken.

Horecavastgoed

Als je overwaarde hebt op je bedrijfspand, kun je ervoor kiezen je pand te verkopen aan een belegger en het marktconform terug te huren. Je weet wat je huurt en komt niet voor verrassingen te staan. De liquiditeit die vrijkomt, kan worden gebruikt om te investeren in de onderneming en deze op een gezonde manier te continueren.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in horeca beleggingsobjecten, of wil je meer informatie over Sale & Leaseback constructies?

Compare listings

Vergelijken