Horeca vastgoed

Horeca als beleggingsobject: een overzicht voor vastgoedbeleggers

Waarom horeca als vastgoedbelegging?

Het antwoord is verrassend simpel. Tot voor kort werd beleggen in horecavastgoed als risicovol gezien. Tegenwoordig is het een solide belegging. Dit in tegenstelling tot veel ander bedrijfsonroerend goed. Er is een groot overschot aan kantoorpanden en ook steeds meer winkels staan leeg. Horecavastgoed kent nauwelijks leegstand, terwijl het rendement zeker marktconform genoemd kan worden. Kortom, een uitgelezen mogelijkheid om een goed rendement op uw investering te realiseren.

Sale & Leaseback

Van oudsher is het lastig om financieringen voor horeca-objecten te verkrijgen. Om een transactie of financiering makkelijker te maken en soepeler te laten verlopen, kan het raadzaam zijn om het vastgoed te scheiden van de onderneming en een derde partij erbij te betrekken.

Horeca Vastgoed

Indien u overwaarde heeft op uw horeca-bedrijfspand, kunt u ervoor kiezen uw pand aan een belegger te verkopen en het terug te huren voor een marktconforme huur. U weet wat u huurt en komt niet voor verrassingen te staan. De liquiditeit die vrijkomt kunt u gebruiken om te investeren in uw onderneming en deze op een gezonde manier continueren.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in horeca beleggingsobjecten, of wilt u meer informatie over Sale & Leaseback constructies?

Compare listings

Vergelijken