“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”WK gekte!

Nu de WK gekte echt losbarst en iedereen zijn/haar horecabedrijf volledig ombouwt tot een oranje tribune met gadgets, tribunes, oranje vlaggetjes, beamers en schermen, is het wel handig om rekening te houden met uitkomsten van de onderzoeken die in dit kader gehouden zijn.
De vraag daarbij of je mee moet doen, maar dan ook volledig of juist niet. Een tussenweg lijkt me niet aan te bevelen…

Bijna 40 procent van de Nederlandse werknemers neemt vrij om 14 juni de eerste wedstrijd van Oranje te zien. Nog eens 31 procent kijkt deze wedstrijd op het werk. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 500 respondenten.

Een groot deel (38 procent) van de werknemers neemt maandag 14 juni vrij om Nederland zijn eerste wedstrijd te zien spelen. 26 procent doet dit echt om de wedstrijd te gaan kijken, twaalf procent neemt vrij omdat ze ervan uitgaan dat Nederland op dat moment toch plat ligt . Florence Schmit, uitgever van NationaleVacaturebank.nl: “We zitten alweer dicht tegen de zomerperiode aan. Een tijd waarin het toch allemaal iets rustiger wordt. Mensen zijn dan eerder geneigd om vrij te nemen en dat kan ook makkelijker, al moet het fort natuurlijk wel bewaakt worden.”

Voetbal kijken op het werk
Een opvallend groot deel (31 procent) van de werknemers kijkt op het werk naar de eerste voetbalwedstrijd van Nederland. Een kwart doet dit met alle collega’s achter een tv. De overige respondenten zeggen de wedstrijd online te gaan bekijken. “Het WK is een uitstekend moment om het groepsgevoel binnen een bedrijf te bevorderen. Je hebt een gezamenlijk doel en het is eigenlijk altijd gezellig en informeel,” aldus Schmit.

Oranje werkvloer
Ruim een derde van de werknemers versiert zijn werkplek tijdens het WK met oranje-prullaria. Vijftien procent doet dit zelfs uitbundig en kleurt de hele afdeling oranje. “Met het versieren van de werkplek wordt de feeststemming echt naar de werkvloer gehaald. Het is goed om te zien dat dit bij zoveel bedrijven mogelijk is,” aldus Schmit.

Ik wens u een mooie voetbalmaand toe!

Lukas Arends BRE RT
AWHoreca Makelaars

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief