Hoogwaardig afgewerkt (pannenkoeken)restaurant en monumentale korenmolen, in het toeristische Scharendijke te Zeeland

Gelegen nabij de Schouwse kust in het toeristische Zeeland te midden van de natuur, wordt aan de rand van Scharendijke dit bekende (pannenkoeken)restaurant aangeboden. Het restaurant was geliefd in de regio vanwege haar ambachtelijke beleving en ambachtelijke pannenkoeken en tevens bekend bij de vele toeristen die in het zomerseizoen massaal de Zeeuwse kust bezoeken. De bedrijfsruimte is modern en robuust ingericht en afgewerkt, waardoor de ruimte zeer geschikt is voor het exploiteren van diverse concepten. Enkele suggesties met betrekking tot een goede invulling zijn: een visrestaurant, een grand café, een modern eetcafé, een hoogwaardig restaurant, een brasserie, een gastrobar en uiteraard een pannenkoekenrestaurant.

Het restaurant, welke met zorg en oog voor detail is ingericht en afgewerkt, meet circa 230 vierkante meter en beschikt in de huidige opstelling over circa 80 zitplaatsen. Het aantal zitplaatsen kan verder worden uitgebreid, aangezien de huidige eigenaresse koos voor een ruime opstelling van de tafels en een lage werkdruk.

Naast het pannenkoekenrestaurant is een monumentale korenmolen gelegen, welke oorspronkelijk in 1868 is gebouwd. De beeldbepalende korenmolen is de afgelopen jaren diverse malen verbouwd en gerenoveerd. De laatste ingrijpende renovatie van de molen dateert uit 2019. De korenmolen was operationeel en werd gebruikt voor het malen van het meel. Het werd onder andere voor het pannenkoekenbeslag en het brooddeeg gebruikt.

Aan de rechterzijde van het (pannenkoeken)restaurant is de sfeervolle molenwinkel gesitueerd. In de molenwinkel werden huisgemaakte meel, brood- en cakemixen en bakbenodigdheden voor iedereen die graag thuis bakt, verkocht. Deze bedrijfsruimte zou eveneens geschikt zijn als private dining room en/of vergaderruimte.

Het voorgelegen terras beschikt over circa 60 zitplaatsen en heeft een uitermate goede bezonning. Het terras aan de achterzijde is knus, sfeervol en biedt plaats aan 20 gasten.

Het object beschikt tevens over een prachtige en ruime bedrijfswoning.
De bedrijfswoning omvat een royale en sfeervolle woonkamer, 3 slaapkamers,
2 badkamers, overloop, zolder en een riant dakterras.

Vraagprijs: € 790.000,= k.k.
Registergoed en bedrijfsexploitatie bestaande uit bedrijfsinrichting, inventaris, handelsnaam, goodwill en website

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief