“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”2010

In onze vorige nieuwsbrief werd al even aandacht besteed aan het voorbij vliegen van het jaar 2009 en de enorme roering en impact van de gebeurtenissen van dit jaar. Een nieuw decennium…
Dit keer een wat rustiger overgang dan het vorige, weet u het nog? Enorme paniek vanwege de overgang van 31-12-1999 naar 01-01-2000! Eén grote ellende zou het worden, computers zouden ermee ophouden, centrales in de war, vliegtuigen die neer zouden storten… Wat gebeurde er? Niets. Gelukkig maar.


Las ik net in de krant dat de Staatsloterij nu opeens wel last heeft van een decenniumbug, ze krijgen de staatsloten van januari niet uit de printers.
Hebben al die investeringen dan toch hun nut gehad?

oberUit verschillende polls en discussies op internet blijkt dat komende jaar meer aandacht besteed gaat worden aan de “zwarte” brigade. Zij voelen zich wat ondergewaardeerd ten opzichte van de “witte” brigade, die de afgelopen jaren meer en meer aandacht kregen in alle gedrukte en ongedrukte media. Koks met eigen tv-programma’s, recensies die eigenlijk alleen over de keuken gaan, maar hoe staat het met het gastheer(-vrouw)schap? Is er uit de communicatie met de gast wat te leren, door te vragen of te luisteren wat die gast wil, moeten restaurants en hotels zich meer op duurzaamheid van de producten richten, meer op luxe of juist meer op eenvoud, kwaliteit en een goede prijs-/ kwaliteit verhouding. Is een goede listing of is de waardering die gasten geven op recensiesites belangrijk, volg je dat als leidraad of zie je het als een probleem.

Veel vragen voor de horeca-ondernemer die keuzes moet maken! Doe het niet alleen en vraag er professionele hulp bij als je er niet uitkomt, kijk naar waar je staat, waar je naar toe wilt en hoe je er kunt komen.

Ik wens u een gelukkig en gezond 2010!
Lukas Arends BRE RT

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief