“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Spiegel of Klankbord

Kent u dat gevoel dat er soms zoveel dingen tegelijk gebeuren dat je het even niet meer weet?
Niet altijd heeft dat te maken met datgene wat je als ondernemer goed of fout doet maar overkomt het je gewoon en na verloop van tijd zit je hoofd zo vol dat het je behoorlijk dwars kan gaan zitten.

spiegelIn  zulke gevallen is het handig als je iemand hebt waarmee je gewoon even kunt praten, niet moeilijk of ingewikkeld maar gewoon om weer even de zaken op een rijtje zetten.

Het lijkt zo simpel maar toch is het dat meestal niet, je partner reageert vaak fout (althans dat vinden wij als ondernemer) en praat je met je boekhouder wordt het toch vaak weer te zakelijk en bovendien “ook zijn kachel moet branden” dus kost dit vaak geld, met een personeelslid is ook al geen optie want we geven liever niet onze kwetsbaarheden bloot aan een werknemer of, zo u wilt, een collega.

In dat soort gevallen is het handig om iemand te hebben die je volledig vertrouwt en die uit ondervinding weet wat het is om ondernemer te zijn, hij of zij weet dan uit ervaring vaak precies wat u bezig houdt.

Is zo iemand dan niet moeilijk te vinden? Wellicht wel maar vaak is hij of zij veel dichterbij dan u denkt in de vorm van een goede vaste klant die inmiddels door leeftijd wat tijd over heeft of een goede kennis die meer ziet als u denkt en dit graag met u wil delen.

oorIk zelf ben geruime tijd geleden toevallig in contact gekomen met de echtgenote van de man die mijn vrouw en ik, die niet echt uitblinken in technisch vernuft en kunde regelmatig uit de brand helpt bij kleine klusjes.

Zij was vroeger adviseur bij het MKB en werkt tegenwoordig free-lance, zo nu en dan gaan we uit eten of bezoeken we een goed café en praten we even bij, zo ook gister en het was niet alleen verfrissend en gezellig maar ik heb ook de prioriteiten weer even aardig op een rijtje.

Zoals het schrijven van deze column, die had ik 2 dagen geleden aan collega Dorus Helsen beloofd.

Bron: Johan Jonk, adviseur horecabedrijven

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief