“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”AWHoreca Makelaars verzorgt moduleopdracht hotelschool Leeuwarden

AWHoreca Makelaars is jaarlijks betrokken bij de schoolmodule ‘Real Estate’, aangeboden door Stenden University te Leeuwarden. Naast drie gastcolleges, gegeven door Dorus Helsen en Jeroen Pontenagel, heeft AWHoreca Makelaars op 24 maart j.l. een praktijkdag georganiseerd voor deze studenten, gekoppeld aan de moduleopdracht. Deze eindopdracht bestond uit het waarderen van drie gekozen horecabedrijven die ze tijdens deze praktijkdag hebben bezocht.

Al vroeg in de ochtend arriveert de modulecoördinator met alle leerlingen, helemaal vanuit het hoge noorden, in het mooie Amsterdam. De groep is in drieën gesplitst en onder begeleiding van Dorus Helsen, Johan Jonk en Jeroen Pontenagel bezoeken we drie Amsterdamse horecabedrijven; Restaurant ‘Van Harte’, Restaurant ‘Het Pompstation’ en Hotel ‘Nova’. Hier krijgen de studenten de kans om het bedrijf in zijn geheel te bezichtigen, een hoop extra informatie te winnen voor de moduulopdracht en de mogelijkheid om alle vragen te stellen aan de ondernemers.

Vervolgens vertrekt de gehele groep naar het Food Center Amsterdam, waar wij bij Stendengroothandel ‘De Kweker’ een uitgebreide rondleiding door het bedrijf hebben. ‘De Kweker’ is een zelfbedieningsgroothandel in levensmiddelen dat een groot assortiment biedt voor professionele ondernemers. Interessant voor onze toekomstige ondernemers.

Na een zeer originele lunch vervolgen we onze weg naar ‘Horeca City’; een inspirerende omgeving met acht ‘real life’ horecagelegenheden in de Heineken-vestiging in Amsterdam. Dit is een showroom voor klanten van Heineken waar concepten van mogelijke horecasettings zijn uitgewerkt.

Zoals het echte ‘hotello’s’ betaamt vloeit het Heineken-bier rijkelijk en wordt de geslaagde praktijkdag proostend afgesloten.

AWHoreca Makelaars bedankt de bedrijven, de gastvrijheid, de modulecoördinator Dhr. Chibili en alle studenten voor hun deelname en de getoonde interesse in de gegeven module ‘Real Estate’.

Bron: Laura Coolen
Stagiaire Stenden Hogeschool Leeuwarden

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief