“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Kermis

Ik woon in een klein dorp in Noord Holland. En de afgelopen dagen was bij ons de jaarlijkse kermis. Toen ik in dit dorp ging wonen waren er twee café’s, inmiddels nog geen 3 jaar later zijn die allebei verdwenen. De één is gekocht  door een projectontwikkelaar die hier luxe woningen wil gaan bouwen en de andere is jammerlijk verloren gegaan bij een brand. U raadt het waarschijnlijk al, omdat herbouw als café economisch niet haalbaar bleek verrijst ook hier binnenkort een prachtige vrijstaande kantoorvilla van een overigens bijzonder sympathieke dorpsgenoot die niemand het misgunt,  zaken lopen immers zoals ze moeten lopen.

Met dit laatste café was iets bijzonders aan de hand, de zaak was namelijk kort voor de brand verkocht aan twee jonge dorpsgenoten die hier grote plannen hadden. Helaas ging dit overigens schitterende 300 jaar oude café echter dus nog voor de overdracht verloren.

Het eerste jaar na de “grote brand” was enige paniek in het dorp, immers wat zou hier van moeten worden nu er geen centrale ontmoetingsplaats meer was? En wat te doen met de, voor menigeen meest belangrijke dagen van het jaar?? De oplossing werd al gauw gevonden in de vorm van een grote tent.

Het eerste jaar werd de exploitatie gezamenlijk gedaan door de oude en nieuwe eigenaren, maar jong en oud gaan helaas niet altijd samen en inmiddels is de zaak in handen van de beide jonge ondernemers die samen met het feest-comité de zaak goed in de hand hebben.

Een fantastisch programma met voor jong en oud wat wils is het gevolg met als hoogtepunt dit jaar een volleybaltoernooi waaraan maar liefst 35 teams hebben deelgenomen. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn op de speelweide waar een biertje werd verkocht voor één euro. Bovendien kregen alle deelnemers een gratis toegangsbewijs voor de feesttent, waar die avond een grote band optrad.

De beide mannen, de één is leraar consumptieve technieken en de ander is verkoopleider bij een grote aanbieder van mobiele telefonie,  dus gastheerschap en klantgerichtheid is voor hen niet vreemd. Zij zorgen voor jonge, gezellige en sprankelende mensen achter de bar voor wie geen moeite te veel is en die hoe laat het ook wordt attent reageren op elke blik, dus van een (te) droge keel is geen sprake. Water is trouwens gedurende de kermis geheel gratis verkrijgbaar!

Kortom voor alle inwoners waren het vier ontzettend gezellige dagen, hulde dus aan Chris en Sietse en hun medewerkers, het aftellen voor volgend jaar is alweer begonnen…

Bron: Johan Jonk, adviseur horeca AWHoreca Makelaars

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief