“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Hotelsector: niet nóg meer hotels in stad

De Amsterdamse hotelsector wil dat de gemeente ‘op de rem trapt’ en niet blijft doorgaan met het toelaten van nieuwe hotels. Sinds 2006 zijn er ongeveer zesduizend hotelkamers in de stad bij gekomen. Tot 2016 wil de gemeente daar nog zeker 3500 kamers bij hebben.

De gemeente wil zo niet alleen aantrekkelijker worden voor buitenlandse bezoekers, maar ook de torenhoge kamerprijzen omlaag krijgen. Komende maand wil het college van b. en w. daartoe een nieuw hotelbeleid vaststellen.

Volgens Paul Geertman van Aedes Real Estate vormt dat in crisistijd een bedreiging voor bestaande hotels. ‘De gemeente heeft in 2006 gezegd er negenduizend kamers bij te willen krijgen. Daarvan zijn er maar zesduizend gerealiseerd. Maar toch houdt Amsterdam vast aan verdere groei.’

Volgens de vastgoedbelegger en ontwikkelaar, die nu bezig is met een vijfsterren Hyatt Regency in de Sarphatistraat, en die betrokken is bij het Hyatt Andaz op de Prinsengracht en Eden Manor in de Linnaeusstraat, moet bij de gemeente ‘de voet van het gas’. ‘Zeg niet langer ja tegen alles. Kijk naar wat de stad nodig heeft en pas daar de groei bij aan. Kijk eerst eens wat die zesduizend extra kamers zullen opleveren voordat je nieuwe plannen maakt.’

Geertman sluit zich daarmee aan bij de kritiek van hotels zelf, die het Amsterdamse hotelbeleid te algemeen vinden. Hoteliers pleitten vorig jaar met succes voor een beperking van de komst van nieuwe hotels in leegstaande kantoorgebouwen.

(Door: Herman Stil) 27-05-13 13:51 uur – Bron: Het Parool

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief