“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”



Horecamakelaar in crisis?!

Natuurlijk, wij hebben het even wat zwaarder dan anderhalf, twee jaar geleden. Het aantal overdrachten is afgenomen omdat banken de financiering en de kwaliteiten van de koper nog scherper beoordelen, maar helemaal stil staat het niet.

“Track-record” is het hedendaagse magische woord waaraan de banken de aanvraag aan op hangen; de kwaliteit van de koper dus. In combinatie met een behoorlijk eigen vermogen en soms wat ondersteuning van de verkoper komt er toch nog wel eens een financiering rond.
Goede begeleiding, rust, inventiviteit, overleg met alle betrokkenen doet dan veel. Daarmee kunnen wij onze kwaliteiten als NVM horecamakelaar weer laten zien en laten merken dat we ons onderscheiden van de overige makelaars/bemiddelaars die zich de afgelopen jaren massaal op de markt gestort hebben. Kwaliteit duurt het langst…

De kneep zit hem nu in de juiste waardering van het bedrijf dat verkocht of aangekocht dient te worden. Wij hebben als enige een zeer geavanceerd rekenmodel ontwikkeld dat de waarde vaststelt, hierbij dient natuurlijk de ervaring van de makelaar als weegschaal voor de uiteindelijke marktwaarde en bijbehorende vraagprijs. Mocht de uitkomst van deze waardering de verkoper niet bevallen hebben wij de mogelijkheid om de ondernemer enige tijd te begeleiden en de marktwaarde te verhogen naar een gewenste opbrengst.

Onze taxaties worden door alle banken en overige financiële instellingen geprezen omdat ze niet alleen de volledige onderbouwing van de waarde omvatten, maar ook een quick scan van het getaxeerde. Hierbij wordt het concept omschreven, de markt in kaart gebracht en de onderneming beoordeelt.

Wilt u weten waar u staat met uw bedrijf of overweegt u een verkoop? Met een scan/verken&plan (SVP) kunnen onze adviseurs samen met de taxateurs een rapport voor u opstellen met de huidige stand van zaken en een verbetermodel om tot een hogere waarde te komen van uw onderneming.

U merkt het, wij willen samen met de horeca-ondernemer de crisis overwinnen door haar/hem een reëel beeld te schetsen met betrekking tot de waarde van haar/zijn bedrijf, als het nu niet de juiste tijd is om iets in de markt te zetten zullen wij dat zeggen, wij nemen niet iets in de verkoop tegen een te hoge prijs om alleen maar een portefeuille te vullen. Wij willen graag onze goede naam en faam als NVM horecamakelaar behouden.

Kent u onze werkwijze of onze adviseurs, makelaars of taxateurs nog niet? Nodig er een uit voor een kennismakingsgesprek, praten kan altijd! Toch?

Bron: Lukas Arends BRE RT – AWHoreca Makelaars

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief