“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Goed ondernemerschap

Afgelopen zondag was ik te gast bij Fons en Netty Jellierse, de trotse uitbaters van de Maritiemeneptunus Herbergh Neptunus in den Helder , een bijzonder fraai en authentiek ingericht havencafé waar gastvrijheid en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Fons en Netty namen dit bedrijf in 1999 over nadat het de vorige eigenaar niet was gelukt de zaak goed van de grond te krijgen. In eerste instantie richtte het café zich met succes op het personeel van de op een steenworp afstand gelegen marinewerf en opvarenden van de lokale vissersvloot, beide doelgroepen zijn echter in de loop der jaren zowat weggevallen.

Een andere belangrijke doelgroep waren de mensen aan boord van de omvangrijke offshorevloot die in den Helder havent. Sinds kort mag er echter tijdens de verblijfsduur op deze schepen niet meer worden gedronken en u begrijpt, ook dit pakt slecht uit voor de omzet.

Last but not least zat het Fons de laatste jaren ook niet echt mee met de gezondheid, dit wordt dus een triest verhaal zou je dan gaan denken.

NIETS MINDER DAN DAT!

In de afgelopen jaren hebben de uitbaters de caféformule uitgebreid met een   menukaart waarop, hoe kan het ook anders, met name veel vis wordt aangeboden. Daarnaast is er geïnvesteerd in uitbreiding met zaalruimte en is er een rokersruimte bijgebouwd. Dit alles overigens voornamelijk door zelfwerkzaamheid van de eigenaren zelf.

Tevens wordt er veel energie gestoken in het opleiden en begeleiden van de medewerkers hetgeen resulteert in bijzonder positieve reacties die komen op de attente en vriendelijke medewerkers.

Sinds kort werkt Fons met een nieuwsbrief en in korte tijd heeft hij een bestand opgebouwd van een dikke 100 gasten die hij op deze manier op de hoogte houdt van het reilen en zeilen in Neptunus.

Het thema afgelopen zondag was een bierproeverij, gegeven door Hans Glandorf,
en de zaak was wederom goed bezet.

Mijns inziens een fantastisch voorbeeld hoe creativiteit in combinatie met ondernemersgeest en inzet ook in tijde van tegenslagen kan leiden tot succes
en een ook in deze tijden stijgend omzet.

Fons en Netty, bedankt voor de gezellige middag en tot ziens!!!

Johan Jonk
AWHoreca makelaars

P.S. Wilt u een kijkje nemen? De website is www.neptunus-denhelder.nl

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief