“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Financiering in de horeca een “fluitje”.

Een van de  primeurs van de afgelopen Horecava was te vinden op de stand van Horeca Nederland. Met of door bemiddeling van deze vereniging kan de horecaondernemer zelf een tankbier installatie aanschaffen. Achterliggende gedachte hierbij is dat de ondernemer vrij dient te blijven in zijn keuze waar hij zijn bier koopt en zich vooral niet moet binden aan een brouwerij.  Ik vind Horeca Nederland een prima vereniging. Ik adviseer dan ook elke ondernemer zich hierbij aan te sluiten. De consulenten van deze stichting ken ik als hardwerkende mensen die de horeca in zijn algemeenheid een warm hart toedragen, en met raad en daad ondernemers bijstaan bij moeilijke vraagstukken.

Toch zet ik vraagtekens bij deze laatste actie. Met name grote brouwerijen worden afgeschilderd als partijen die kunstmatig proberen de bierprijs hoog te houden en daar waar mogelijk de ondernemer aan zich te binden middels vaste afnamecontracten. Ik ben het hier niet mee eens. Door de brouwerijen wordt jaarlijks enorm veel geld gestoken in de horecamarkt, en het zijn niet alleen de brouwerijen zelf die hier beter van worden.  Ook de kastelein spint hier garen bij.

Bovendien is menig inmiddels succesvol ondernemer ooit begonnen met behulp van een brouwer. In het licht van het bovenstaande zou ik u willen verwijzen naar een artikel dat onlangs was te lezen in het blad “Nightlife”. Dit artikel kwam van de hand van Jan van Hout, adviseur MKB. Ik kan mijzelf in hetgeen hij in dit artikel stelt goed vinden.

Ik wens u veel leesplezier.

Johan Jonk

 

Artikel:

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief