“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Duurzaam in de horeca

In het vastgoed speelt duurzaamheid al een tijdje een belangrijke rol, ook in de auto-industrie en de kleding industrie worden allerlei duurzame produkten in de markt gezet. Er is behoefte aan duurzame produkten, wat al blijkt uit alle mogelijke keurmerken, logo’s en instanties die zich duurzaamheid aanmeten. In het begin was ik redelijk sceptisch en zag alleen maar een marketinggedachte achter alle initiatieven: hoe verhoog ik mijn omzet over de rug van de consument die een ideaal beeld nastreeft.

Onlangs ben ik tijdens een ontmoeting geconfronteerd met mijn eigen inbreng aan een nieuwe, duurzamere, wereld. Tja daar werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt, ik eet dan al jaren geen vlees meer (vanwege de produktie en de offers die daar voor gedaan moeten worden), denk na over de herkomst van allerlei produkten die ik koop en eet, maar ik rijd wel in een benzine slurpende auto, laat wel eens een deur open staan, lichten aan enzovoorts. Thuis zou ik best zonne-energie kunnen opwekken en mijn afval beter scheiden.
Beetje inconsequent…

Dus ben ik de laatste tijd gaan letten of mezelf en mijn gezin, maar ook op initiatieven van anderen. En dan zie je heel veel! En op alle fronten. Het voelt goed en er zijn behalve kansen op besparingen en een echte inbreng aan een duurzamere wereld ook hele goede opbrengsten en besparingen te realiseren. Duurzaamheid is een trend en zal zich vaster wortelen in onze economie en gedachten/cultuur. Er wordt al gesproken over een nieuwe economie en een oude economie. Als je niet op tijd aan de nieuwe economie (duurzaamheid voorop) mee doet, loop je achter de muziek aan.

Binnenkort zal er een green key voor restaurants worden geïntroduceerd (http://www.greenkey.nl/l/library/download/91091) een fantastisch initiatief dat navolging krijgt van de zeer succesvolle green key voor hotels. Iens heeft op haar pagina al een apart gedeelte gemaakt voor duurzame restaurants, consumenten hebben daar behoefte aan!
Mijn vraag aan u: spendeer eens een paar minuten aan duurzaamheid in uw omgeving en pak uw kansen!

Lukas Arends BRE RT

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief