“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Carnaval

In de Misset Horeca zijn twee kleine artikelen over de afgelopen carnaval gepubliceerd. Het eerste artikel had betrekking op de toenemende populariteit van dit feest. In het westen wordt er meer carnaval gevierd dan voorgaande jaren zo blijkt uit een onderzoek van Foodstep dat in opdracht van het Bedrijfschap Horeca & Catering is uitgevoerd. Dit zal ongetwijfeld tot gevolg hebben gehad dat de totale omzet is gestegen. Hoeveel dit is geweest is niet bekend.

Het tweede artikel stond stil bij de overtredingen die horecaondernemers zijn geconstateerd. Horecaondernemers moeten aan steeds strengere eisen voldoen om, tijdens de carnaval, hun bedrijf aan de geldende eisen te laten voldoen. Met name over het alcoholgebruik bij jongeren is de laatste tijd vaak in het nieuws. Zoals bekend is het verboden om aan jongeren alcohol te schenken, mocht dit toch gebeuren dan is de horecaondernemer strafbaar en dient hij een boete te betalen.

`Van de 158 bedrijven die dit jaar door controleurs van de nVWA zijn bezocht, is bij vijftien bedrijven een boete en bij twee bedrijven een schriftelijke waarschuwing verstrekt. In 2010 kregen achttien van de 141 gecontroleerde bedrijven een boete en vijf een schriftelijke waarschuwing. De nVWA constateert dat er tijdens de carnavalsfestiviteiten regelmatig met polsbandjes werd gewerkt en leeftijdsgrenzen extra werden aangeduid. In een specifiek geval was speciaal personeel ingehuurd om toezicht te houden op het doorgeven van alcohol aan kinderen onder de zestien jaar. Ook werd in enkele gevallen de leeftijd van de jongere geautomatiseerd vastgesteld door het scannen van de identiteitskaart. `

Bron: Misset Horeca

Ondanks alle goede maatregelen kan het gebeuren dat tijdens de carnaval een verklede jongere onder de 16 aan het bier zit. Dat de horecaondernemer hier over wordt aangesproken lijkt (ten dele) terecht. Dat vooral jongeren op hun eigen gedrag moeten worden aangesproken blijft in de discussie nog onderbelicht.

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief