Horeca aan het water

Ik was laatst met een zeilwedstrijd een dagje op Terschelling en we liepen met een deel van de bemanning over een gedeelte van het eiland op zoek naar een leuke plaats om te zitten, een biertje te drinken en een lekkere borrelhap.

Het viel me op dat er een paar leuke zaken op Terschelling zitten, die dicht bij de jachthaven en aan de rand van het eiland lagen. We bezochten onder andere De Loods en De Walvis, hartstikke leuke zaken met goed uitgedachte concepten. Het was er relatief druk, maar dat kwam natuurlijk ook door alle schepen die door de wedstrijd bleven overnachten op het eiland.

In een gesprek in één van de zaken met de ondernemer (ik kan het niet laten…) hoorde ik de klacht dat het seizoen wel erg laat begonnen was dit jaar door het weer en dat mensen steeds later hun vakantie boeken of beslissen of ze op pad gaan of niet. Ook de besteding viel wat tegen.

Nu in deze vakantietijd hoop je dat met name die bedrijven die afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de watersport: restaurant in een naast jachthavens, havens en op toeristische lokaties goede omzetten en resultaten kunnen halen om de start van het seizoen goed te maken!

Het goede weer van de afgelopen en komende dagen gaat daar zeker aan meehelpen. Laten wij nog een paar extra vakantie dagen achter onze vakanties aanplakken en op bezoek gaan bij deze ondernemers.
Nederland is wat dat betreft echt prachtig en biedt zoveel vanaf en langs het water!

Fijne vakantie,
Lukas Arends

Compare listings

Vergelijken