Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam is verkocht

Grand Hotel Krasnapolsky, eigendom van NH Hoteles, wordt voor een bedrag van 157 miljoen euro verkocht aan een consortium van internationale investeerders. Dat heeft NH Hoteles afgelopen maandag bekend gemaakt.

De verkoop van het hotel op de Dam levert NH Hoteles een boekwinst op van 42 miljoen euro. Het consortium wordt vertegenwoordigd door Axa Real Estate Investment Managers.

De klant zal volgens een woordvoerder daarom weinig merken van de verkoop. “Alleen het vastgoed is verkocht. Dat gebeurt vaker in de hotelbranche. In deze tijd is dat soms nodig”, verklaart een woordvoerster.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de totale omzet van de NH Hoteles-groep met bijna 4 procent tot 273,6 miljoen euro. Het nettoverlies liep op tot 43,5 miljoen.

Eind vorig jaar liet Jan Hein Simons, directeur van NH Hoteles, weten dat het bedrijf ook in Amsterdam de gevolgen van de verslechterde economische omstandigheden merkt. Volgens hem behoort Amsterdam wat het hotelwezen betreft wel tot “de mondiale elitegroep”, waar ook steden als Londen, Parijs en Berlijn deel van uitmaken.

Grand Hotel Krasnapolsky is gevestigd in een historisch pand, waarin eerder het Nieuwe Poolse Koffiehuis zat. Het hotel werd in de 19e eeuw opgericht door de Russische-Duitse immigrant Adolph Wilhelm Krasnapolsky. Later werden elders in Amsterdam en in Suriname andere hotels geopend en groeide Krasnapolsky uit tot een keten. NH Hoteles nam in 2000 de gehele keten over voor ruim 1 miljard gulden.

Bron: Nu.nl

Compare listings

Vergelijken