Futuristisch hotel in Amsterdam voor Fletcher

De Nederlandse hotelketen Fletcher Hotels komt naar Amsterdam. Direct aan de A-2 wordt een futuristisch ogend hotel gebouwd, het Fletcher Tower Hotel. Medio 2012 wordt het opgeleverd. Het nieuwe landmark voor Amsterdam is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects. Ontwikkelaar en eigenaar is M. Caransa BV.

Het viersterrenhotel krijgt 120 luxe hotelkamers, negen vergaderzalen en boardrooms, een fitnesscenter en op de 17e verdieping een prachtig rond panorama restaurant. Op de topverdieping, de 18e, komt op 60 meter hoogte een skylounge voor grote ontvangsten. Het uitzicht over Amsterdam is spectaculair. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond. Het hotel ligt direct aan de A-2 in de lus van de toegang naar de A-9.

Het hotel is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Benthem Crouwel Architects, bekend van de uitbreiding van het Stedelijk Museum en het Elicium van de RAI. Het gebouw is opvallend vanwege haar ronde vorm, de pui is geheel van glas en voorzien van ronde ramen. Het restaurant en de skylounge hebben ramen van de vloer tot aan het plafond. Het gebouw is blauw van kleur en in de gevel voorzien van ronde bollen. Het landmark van Amsterdam wordt ‘s avonds uitgelicht. Binnen krijgt het interieur ook veel ronde vormen met een kosmopolitische uitstraling. Het hotel krijgt alle state of the art-voorzieningen.

Voor Fletcher is dit het eerste hotel in Amsterdam. Er zijn momenteel 44 Fletcher Hotels verspreid over Nederland. Veel aan de kust en in de natuur gelegen. De laatste jaren heeft het hotelbedrijf haar marktaandeel aanzienlijk weten te vergroten door overnames. “Wij richten ons op bijzondere locaties en hotels en daar hoort deze zeker bij. Dit hotel is echt een aanwinst voor Amsterdam en voor ons” aldus Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels.

Het hotel is een ontwikkeling van M. Caransa BV. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat de onderneming werd opgericht door Maup Caransa. De activiteiten bestaan onder andere uit het ontwikkelen van onderscheidende projecten, zoals het Fletcher Tower Hotel. Ook de hier tegenover gelegen Foodstrip is één van de ontwikkelingen. De portefeuille bestaat uit meerdere hotels, horecagelegenheden, winkels, laboratoria en kantoren.
“Wij zijn verheugd om Fletcher Hotels als eerste in Amsterdam te mogen verwelkomen. Dit hadden wij zonder de samenwerking met de diverse instanties binnen de gemeente Amsterdam nooit kunnen realiseren.” zegt Salo Caransa. Voor de verhuur is Caransa bijgestaan door Horwath HTL / HTL Capital Advisors.

Compare listings

Vergelijken