DTZ Zadelhoff: Investeer nu in hotelvastgoed

DTZ Zadelhoff zegt dat het zinvol is om juist nu te investeren in hotelvastgoed en zo te profiteren van de dip in de markt. DTZ stelt dat er een duidelijk verband is tussen de AEX-koers en de RevPar in hotels en wijst op de opmars van de AEX.
hotelVolgens Vincent Huizinga van DTZ geldt het juiste moment om te investeren voor zowel bestaand vastgoed als nieuwe hotels.
‘Door gedaalde bouwkosten kan relatief goedkoop worden ontwikkeld. Tegen de tijd dat de deuren van zo’n nieuw hotel opengaan, zal het economisch getij een stuk verbeterd zijn. Bij een beginnend herstel van de hotelmarkt in 2010 en een doorzetting hiervan in 2011, stijgen de rendementen voor vastgoedeigenaren direct’, aldus Huizinga.

DTZ vergeleek de gemiddelde kameropbrengsten met de koersen van de AEX-index. Daaruit blijkt dat de tendens van de RevPar grote correlatie vertoont met de bewegingen met de koers van de AEX.

Indien de AEX-index tot eind 2009 stabiel blijft rond het huidige niveau van 310-330 punten, wordt een jaargemiddelde bereikt van 270 punten. In maart stond de koers net onder de tweehonderd punten.
Huizinga: ‘Voor 2010 biedt zeker perspectief. Indien de AEX ook in 2010 boven het jaargemiddelde van 2009, en dat is 270 punten, blijft verwachten wij dat de RevPar in 2010 ook weer omhoog gaat’.

Bron: Misset Horeca

Compare listings

Vergelijken