Driesterrenhotels ook al lucratieve handelswaar

Rembrandt Classic Hotel verkocht voor 25 miljoen

Niet alleen de beste hotels, maar ook driesterrenhotels veranderen nu voor tientallen miljoenen euro’s van eigenaar. © anp

Amsterdamse hotels worden steeds lucratievere handelswaar. Niet alleen de beste hotels, maar ook driesterrenhotels veranderen nu voor tientallen miljoenen euro’s van eigenaar.

Zo heeft de Britse investeringsmaatschappij Ennismore Capital het Rembrandt Classic Hotel op de Herengracht voor 25 miljoen euro gekocht. Ennismore Capital zal nog eens vijf miljoen euro in de verbouwing van het 111 kamers tellende hotel steken, dat is gevestigd in vijf monumentale panden. Begin volgend jaar zal het hotel als viersterrenhotel Hoxton Amsterdam weer opengaan.

Ennismore Capital is sinds vorig jaar eigenaar van het Londense Hoxton Hotel en bouwt naar het voorbeeld daarvan aan een hotelgroep met vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Amsterdam is de eerste plaats buiten Londen waar zo’n hotel komt.

De Britse groep is nog één van de weinige partijen die zowel hotels als panden exploiteren. Door hotels zelf te verbouwen en uit te baten houden de Britten de waarde van de panden in eigen hand. Het vastgoed kan later, als dat zo uitkomt, te gelde worden gemaakt.

De laatste jaren verkochten vele hoteluitbaters hun panden, zoals NH Hoteles deze zomer deed met Grand Hotel Krasnapolsky en het Amsterdamse Eden Hampshire vorig jaar met het American Hotel.
Voor investeerders zijn Amsterdamse hotels buitengewoon gewild.

Eind vorige maand kocht vastgoedinvesteerder Bouwinvest het deze week geopende Room Matehotel op schiereiland IJdok. Het vastgoed van Krasnapolsky ging eerder deze zomer voor 157 miljoen euro van de hand.

Lees vandaag meer in Het Parool

(Door: Herman Stil)

Compare listings

Vergelijken