Doorstart in plaats van Executie

Indien een horecabedrijf bij een bijzonder beheer afdeling van een financier terecht komt of erger door faillissement bij een curator, wordt er eigenlijk altijd besloten het bedrijf te sluiten en de roerende zaken middels opbod te verkopen.

Naar onze mening zal ook moeten worden beoordeeld of het doorstarten van het bedrijf niet beter is. Dit heeft voordelen voor de pandhouders, financiers en crediteuren en natuurlijk voor het personeel, de ondernemer en overige stakeholders.

Een onderneming met kasstromen levert meer op dan alleen de executiewaarde van de tafels en stoelen. Soms wel tot 10 keer zo veel! Daarbij zijn alle partijen gebaat zou je zeggen.

Door eerst een analyse/rapport te maken -waarbij de kengetallen en bestaande overeenkomsten worden beoordeeld, de omzet (-prognose) en bijbehorende kosten worden geanalyseerd, het concept en de omgevingsfactoren worden beschreven en geanalyseerd, er een advies wordt gegeven of er iets moet worden gewijzigd- kan besloten worden of een doorstart ook een verkoop tot gevolg zal hebben en tegen welke verwachte opbrengst de verkoop zal geschieden. Op basis daarvan wordt besloten om of tot verkoop of toch tot executie over te gaan.

De verkoopprocedure die AWHoreca Makelaars hanteert is beproefd en maakt gebruik van moderne media en alle meest bezochte sites om een zo groot mogelijk bereik te hebben, waardoor alle potentiƫle kopers bereikt worden.

Interesse? Wij komen graag langs, het kennismakingsgesprek is gratis. Op basis van het gesprek stellen wij een op maat gemaakt voorstel neer. Wij treden niet alleen voor ondernemers, maar ook voor curatoren, bijzonder beheer van banken en andere pandhouders op.

Compare listings

Vergelijken