AWHoreca Makelaars aangesloten bij TMI

Ontstaan TMI

Tot voor kort werkten taxateurs in de commercieel vastgoedbranche vanuit verschillende normen/standaards en rekenmodellen. Er was geen uniforme richtlijn voor taxaties van commercieel vastgoed. Het kwaliteitsniveau van de uitgebrachte taxatierapporten was hierdoor erg wisselend. Vanuit de markt (overheid, vastgoedfinanciers, beleggers enz.) klonk de roep om een kwaliteitsslag op dit gebied.
Daarom hebben NVM Business en Flux in nauwe samenwerking met taxatieprofessionals uit de commercieel vastgoedbranche geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Taxatie Management Systeem, met de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed© als inhoudelijke basis. Een richtlijn die gebaseerd is op reeds bestaande theoretische en praktische normen.
Om de richtlijn en het systeem toegankelijk te maken voor de gehele branche zijn deze ondergebracht bij het onafhankelijke Taxatie Management Instituut. Op deze manier blijft het systeem een initiatief van de markt en kunnen relevante opdrachtgevers en gebruikers, net als bij de totstandkoming van het systeem, actief deelnemen aan de toekomstige ontwikkeling. Het Taxatie Management Instituut biedt een platform voor kennisuitwisseling en vakinhoudelijke ontwikkeling voor taxatieprofessionals.

Doelgroep TMI

Het Taxatie Management Instituut richt zich op alle gekwalificeerde taxateurs die met het Taxatie Management Systeem willen werken. Daarnaast is het instituut relevant voor opdrachtgevers in de commerciële vastgoedsector. Taxaties die gemaakt zijn met het Taxatie Management Systeem voldoen aan de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed©. Dat houdt in dat de taxatie daarmee voldoet aan de hoogste kwaliteitstandaards in de markt én onderbouwd is.

Initiatiefnemers TMI

logo-awhmDe Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. De vereniging bestaat sinds 1898. NVM Business is gespecialiseerd in commercieel vastgoed en heeft in nauwe samenwerking met taxateurs uit de commercieel vastgoedbranche geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Taxatie Management Systeem met de Taxatierichtlijn Commercieel Vastgoed© als inhoudelijke basis. Een richtlijn die voortkomt uit reeds bestaande theoretische en praktische normen.
Het initiatief van NVM Business maakt taxaties van commercieel vastgoed inzichtelijk, vergelijkbaar en kwalitatief toetsbaar. Een cruciale stap naar transparantie in de commerciële vastgoedsector.

www.taxatiemanagementinstituut.nl

Compare listings

Vergelijken