“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”Aarde

Consumeren wij de toekomst van onze (klein-) kinderen?

De vraag die terecht gesteld wordt en waarbij de gedachte speelt of wij niet de aarde teveel belasten met ons consumptisme. We gebruiken delfstoffen die dreigen op te gaan (olie, goud, zilver). Is onze welvarendheid niet al jaren op ongebreidelde economische groei, mede door betaalbare olie aangedreven, gestoeld? Door een combinatie van duurzaamheid (sustainability) en technologische innovaties proberen we de consumptie van de onvervangbare bronnen te beperken en zelfs te stoppen. We verschuiven de AOW leeftijd op zodat onze (klein-)kinderen niet de dupe worden van de vergrijzing en een ander welvaartsniveau kennen dan het niveau dat wij nu kennen (of hebben gekend…).

Op alle niveaus en in alle branches wordt gekeken of er mogelijkheden zijn om duurzaamheid in bedrijven en in persoonlijke situaties kan worden toegepast.

Laatst was ik op het congres: “Duurzame Hotels” in Casa400, waar de laatste Green key werd uitgereikt aan Casa400. Een prachtig initiatief van o.a. de KHN en de gemeente Amsterdam. Het gevolg van het doorvoeren van bepaalde duurzame technieken (o.a. led-verlichting) leverde opzienbare besparingen op in energieverbruik. Voor het hotel prettig, zodat de inzet voor de toekomst beloond wordt met een economische prikkel (zie http://www.greenkey.nl/normenhotel).

Wat doet u aan duurzaamheid en bent u er mee bezig?

Uw horecamakelaar:

Lukas Arends BRE RT

Lukas Arends

Horecamakelaars in heel Nederland

Nanniek van de Weerd


Bekijk profiel

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief