“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”

Horeca Taxaties

Horeca taxaties: De exploitatiemogelijkheden bepalen de waarde

Bij het taxeren van een horecabedrijfspand of een horecaonderneming is het van belang een analyse te maken van de omzet mogelijkheden die op een bepaalde locatie gerealiseerd kunnen worden.

Omdat een horecapand als exploitatie gebonden vastgoed wordt aangemerkt start bij ons de taxatie altijd met een analyse van de bedrijfseconomische – en commercieel economische aspecten van een bedrijf.

Op basis van de uitkomsten van deze analyse wordt de verdiencapaciteit van het bedrijf berekend en vastgesteld wat de maximaal te plegen investering is. De uitkomsten van deze berekening liggen ten grondslag aan de waardering van de waarde van zowel het pand als de onderneming.

Waarde

Een algemeen waardebegrip bestaat niet.
Afhankelijk van het doel van de taxatie; aan- of verkoop, financiering, fiscaal, verzekering etc. zal vastgesteld moeten worden welk waardebegrip gehanteerd moet worden.

Klik hier voor de uitleg van verschillende waardebegrippen.

Wilt u een taxatie laten uitvoeren?

Neem contact met ons op
Op zoek naar een object? Maak een alert aan en wij laten u direct weten wanneer we een passend object voor u gevonden hebben Maak alert aan

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief