“Om de waarde te bepalen moet men de inhoud kennen”

Booming Utrecht: ruim 1000 kamers op komst

Booming Utrecht: ruim 1000 kamers op komst

Geplaatst op: 19 januari 2017

Rondom het vernieuwde Utrecht Centraal Station schieten de hotels bijna letterlijk als paddenstoelen uit de grond. Op nog geen vierkante kilometer zijn nu drie grote hotels in aanbouw, samen goed voor 1037 kamers. Amrâth werkt aan een groot complex aan de Jaarbeurszijde van Utrecht Centraal, met 350 appartementen en 275 hotelkamers, gericht op beursbezoekers. Geplande opening: 2020. Aan de centrumkant wil The Student Hotel op korte termijn in Hoog Catharijne 600 kamers realiseren in voormalige kantoren van Rabobank, wat op verzet van lokale politiek stuit. Nu is ook bek...

Lees meer
AB Inbev opent keten van eetcafés

AB Inbev opent keten van eetcafés

Geplaatst op: 7 december 2016

Bierbrouwer AB InBev begint een keten met eetcafés, gebaseerd op zijn Amerikaanse speciaalbier Goose Island. Dat meldt De Tijd op basis van een bericht in The Daily Telegraph. Het eerste eetcafé of pub opent nog deze maand in Londen, volgend jaar is België aan de beurt. De zogenaamde 'Goose Island Vintage Ale House' zal een groot deel van zijn omzet uit voeding halen. De twee eerste vestigingen komen in de buurt van de Britse hoofdstad, volgend jaar is België aan de beurt. bron: www.derestaurantkrant.nl door: Jorien Slager    ...

Lees meer
Omzet Nederlandse horeca stijgt sterker dan in rest EU
De omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Inmiddels ligt de omzet zelfs op recordhoogte. In het eerste kwartaal van 2016 lag de omzet van de horeca in Nederland 24 procent boven het dieptepunt van de crisis eind 2009, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. In de rest van de EU steeg de omzet met gemiddeld 20 procent. Na het uitbreken van de kredietcrisis daalde de omzet van hotels, cafés en restaurants in Nederland juist harder dan in de rest van d...

Lees meer
Horeca laat in 2015 sterkste omzetgroei in jaren zien; branche profiteert van economie
Horeca - De horecabranche in Nederland liet in 2015 de sterkste omzetgroei in jaren zien. Andere branches liet het hierbij duidelijk achter zich. Horecabedrijven profiteerden van de aantrekkende economie, een grotere stroom toeristen en de groeiende koopkracht bij consumenten. Dit blijkt uit cijfers uit het SRA-Sectorrapport ‘Branches in Zicht 2016’. Volgens SRA schakelt het herstel in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf naar een hogere versnelling. In 2015 steeg de omzet gemiddeld met 5%, tegen 4% in 2014. De sectoren die het met name goed doen zijn de horeca en de...

Lees meer
Hotels kunnen in 2016 meer gasten en omzet verwachten
De hotelbranche kan dit jaar opnieuw meer gasten verwachten. De omzet groeit daardoor naar verwachting met 4 procent. ABN Amro voorspelt dat het aantal binnenlandse toeristen dit jaar met ruim 1 procent zal stijgen. Vorig jaar daalde dit aandeel nog met 1 procent. De bank verwacht deze groei vanwege de toenemende koopkracht van mensen met lagere inkomens. Deze groep kiest relatief vaker voor een vakantie in Nederland. In 2015 boekte de hotelbranche al een omzetgroei van 6,1 procent. Die groei zat vooral in het inkomend toerisme. Er kwamen vorig jaar 7 procent meer buitenlandse...

Lees meer
Daling aantal faillissementen zet door – Sterk herstel in bouw, uitzendbranche en horeca
Het aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2016 met bijna 20 procent gedaald ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. In totaal gingen in de eerste drie maanden van dit jaar 1724 bedrijven en instellingen op de fles tegen 2212 in de eerste maanden vorig jaar. Ten opzichte van de periode voor de crisis blijft het aantal faillissementen hoog. In het eerste kwartaal van 2008, nog voor het uitbreken van de crisis, gingen er slechts 657 bedrijven en instellingen over de kop. Volgens Faillissementsdossier houdt de aanhoudende daling verband met het...

Lees meer
Horeca als alternatief voor winkelbeleggingen?
Een bijzondere tak van de vastgoedbranche is horeca. Dit segment kan ondersteuning bieden aan het (wankele) winkelaanbod, doordat goede horeca inspirerend en uitnodigend werkt voor het recreatief winkelen. Interessant voor u als belegger of verhuurder dus. De juiste invulling van de horecapanden wordt steeds belangrijker in stads- en wijkcentra. Daarom organiseert de VJ Academie de opleiding Succesvol beleggen in horecavastgoed op 14 maart. Tijdens de opleiding zal aandacht zijn voor het beoordelen van de formules/concepten, maar ook de huur en verhuur van de panden in rela...

Lees meer
ING verwacht blijvende groei in horeca

ING verwacht blijvende groei in horeca

Geplaatst op: 9 februari 2016

Cijfers – Bevolkingsgroei, vergrijzing en toerisme zijn de belangrijkste 'drivers' achter de bestedingsgroei in horeca. Aangezien die de komende jaren blijven toenemen, verwacht ING dat de horecasector de komende jaren blijft groeien. Dat laat Thijs Geijer, sectoreconoom Horeca & Leisure van ING-bank weten in een toelichting op de vandaag gepubliceerde Vooruitzicht Sectoren. De bank stelt daarin de verwachting dat de restaurants het de komende twee jaar gaan winnen van de supermarkten. Geprognotiseeerd wordt dat de volumegroei bij supermarkten de komende jaren weliswa...

Lees meer
Crowdfunding populair als horecafinanciering

Crowdfunding populair als horecafinanciering

Geplaatst op: 14 januari 2016

Crowdfunding is een populaire manier van financieren in de horeca. Het is de sterkst vertegenwoordigde branche op crowdfundplatforms: 18,7 procent van alle projecten in Nederland betreft een horecabedrijf. In Nederland stonden in 2015 42 crowdfundingplatformen geregistreerd bij de AFM, met in totaal 730 projecten. Samen zorgen zij voor een totale marktomvang van 98 miljoen euro voor crowdfunding via leningen en aandelen, gemiddeld 134.000 euro per crowdfundingproject. Horeca is met 18,7 procent van alle projecten de branche die het meest gebruik maakt van crowdfunding. F...

Lees meer
Elke week openen er 4 nieuwe restaurants in Amsterdam
Het aantal restaurants in de stad groeit razendsnel: in 2015 startten er per week gemiddeld vier nieuwe zaken. Er zijn nu 27 procent méér restaurants in Amsterdam dan vijf jaar geleden. In 1994 waren er 915 restaurants, tien jaar geleden waren dat er 1247, in 2010 1447 en nu zijn het er 1839. In 2015 waren er 209 openingen en 106 sluitingen, waarvan vier faillissementen. De cijfers van de Kamer van Koophandel zijn gebaseerd op hoe het bedrijf bij inschrijving werd genoemd, maar ook na een strenge correctie van deze gegevens op verkeerde inschrijvingen en brievenbusfirm...

Lees meer
Horeca laat goede cijfers zien

Horeca laat goede cijfers zien

Geplaatst op: 3 december 2015

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal goede zaken gedaan. In de horeca is nu al tweeënhalf jaar sprake van omzetgroei, aldus het CBS. Hotels De totale omzet lag 1,3 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal. Vergeleken met een jaar eerder bedraagt de plus ruim 6 procent. Vooral hotels noteren goede cijfers: een omzetplus van 3,1 procent op kwartaalbasis. Bron: Hospitality Management...

Lees meer
Wat betalen buitenlanders voor een hotelovernachting?
In Nederland stegen de gemiddelde hotelprijzen met 6 procent tot €131 per nacht in de eerste helft van 2015, vergeleken met €124 in de eerste helft van 2014 24 procent meer Amerikanen, Zuid-Afrikanen en Mexicanen betaalden het meest voor een nacht in een Nederlands hotel in de eerste helft van 2015. Taiwanezen betaalden 24 procent meer dan in 2014 en zijn daarmee verreweg de grootste stijgers. Hotel Price Index De prijs die internationale reizigers betaalden voor een nacht in een Nederlands hotelbed varieert. Oorzaken zijn fluctuaties in de wisselk...

Lees meer

Horecamakelaars in heel Nederland

Berjan van de Weerd


Bekijk profiel

Koert van de Weerd


Bekijk profiel

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Aanmelden nieuwsbrief